Home > Nieuws > #5 Art au centre, Luik met Elodie Antoine

#5 Art au centre, Luik met Elodie Antoine

04/02/2021

Van 4 februari tot 30 april 2021 vindt de 5e editie van Art au Centre plaats.

De tentoonstelling Art au Centre brengt de werken van 32 kunstenaars samen in 27 etalages in het centrum van Luik.

Voor de 5de editie van Art au Centre stelt Élodie Antoine hybride sculpturen voor die materialen mengen die op het eerste gezicht tegenstrijdig lijken: scherp, geboord glas en de zachtheid van wit synthetisch bont en vilt. Deze contrasterende composities, die kunnen lijken op zeeanemonen, bloemboeketten of zelfs fragiele egels met hun stekels opgeheven als waarschuwing, wekken tegelijkertijd aantrekking en afstoting. Deze sprankelende glassculpturen zijn even vreemd als fascinerend.

“Deze installatie is het idee van een zich uitbreidende sculptuur, die zichzelf ontwikkelt, of het nu een organische, vegetale of mariene vorm is. Wat mij interesseert is het idee van proliferatie. Het werk kan transformeren en evolueren. Ik hou ook van het contrast tussen de twee materialen. Je wilt het heel graag aanraken, maar je weet dat het gevaarlijk is. Licht is belangrijk, glas is een zeer veranderlijk materiaal. Afhankelijk van het licht, kunnen deze stukken van het ene op het andere moment van de dag heel anders zijn. ”

Info: http://www.artaucentre.be/liege-parcours-expositions-5/