Home > Nieuws > Pop art & Féminisme bij Le Delta met Evelyne Axell

Pop art & Féminisme bij Le Delta met Evelyne Axell

08/10/2020

Ter gelegenheid van zijn 1ste verjaardag huldigt Le Delta in Namen een museumruimte in die deels gewijd is aan de zichtbaarheid van een van zijn meest opmerkelijke Namense kunstenaars: Evelyne Axell (1935-1972). Voor dit eerste seizoen, getiteld “Pop art & Feminisme”, presenteert Le Delta nieuwe werken zoals het onvoltooide schilderij “The Offering” en een andere weinig bekende techniek van Evelyne Axell, een beeldje uit 1970, “Monsieur Vénus”.

Er zijn ook andere werken uit de collectie van de Provincie Namen te zien, met name die van de Namenaars Louis-Marie Londot en Jean-Marie Van Espen, die beiden gefascineerd waren door de popbeweging die in 1965 door België raasde. In de museumruimte zijn ook de laatste aanwinsten van de Provincie Namen te zien. Deze werken zijn gekozen op basis van een precies idee, namelijk om vrouwelijke kunstenaars de zichtbaarheid te geven die ze al lang niet meer hebben.

Le Delta – Museumruimte van 25.09.2020 tot 05.09.2021 – https://www.ledelta.be

Biografie van Evelyne axell

Evelyne Axell collectie