Home > Nieuws > Stephan Balleux in het Jakob Smits Museum

Stephan Balleux in het Jakob Smits Museum

17/09/2020

Stephan Balleux neemt deel aan de tentoonstelling “MONO. COME UP AND SEE MY PRINTS” tentoonstelling van 25 oktober 2020 tot 10 januari 2021 in het Jakob Smits Museum, Sluis 155a, 2400 Mol – http://www.jakobsmits.be/ – Tel : 014/31.74.35

Tom Liekens, die monumentale werken maakt, werkt in het Jakob Smits museum als curator van de tentoonstelling. Het wordt een tentoonstelling van hedendaagse kunstenaars en tijdgenoten van Smits, die elk op hun eigen manier het grafische medium opnieuw uitvinden.

Door het negeren van de oorspronkelijke functie van de drukkunst, namelijk het vermenigvuldigen van het beeld, komen de geselecteerde kunstenaars tot nieuwe vormen en crossovers. In hun experimentele aanpak combineren ze verschillende grafische technieken zoals houtsnede, ets, zeefdruk en monotype met schilderkunst, collage en installatie.

Naast het werk van Stéphan Balleux kunt u werken ontdekken van James Ensor, Felicien Rops, Fred Bervoets, Caroline Coolen, Jan Decleir, Camille Dufour, Johan Gelper, Hadassah Emmerich, Tom Liekens, Roger Van Akeleyen , Gert & Uwe Thobias, Lieven Segers, Jules Smalzigaug, Floris Jespers, Peter Rogiers, Adriaan Marin, Idun Baltzersen en Jakob Smits.