Home > Nieuws > Élodie Antoine in het Maison du Peuple

Élodie Antoine in het Maison du Peuple

16/09/2020

Resonanties van het Museum van Elsene in het Maison du Peuple in Sint-Gillis, ter gelegenheid van de Parcours d’Artistes, “I FEEL REALLY AWAKE”, een originele tentoonstelling die een dialoog biedt tussen de permanente collecties van het Gemeentemuseum van Elsene en 11 hedendaagse Brusselse kunstenaars.

Elk van deze vrouwelijke kunstenaars biedt een kruislezing met een werk uit de collecties van het museum dat een portret van een vrouw voorstelt. Een reis als een vrouwelijke studentenvereniging, naar een horizon van meerdere lezingen, met één enkele intentie aan boord: een ruimte van vrijheid openen, de raaklijn nemen en de verwachte route verlaten.

Gekruiste blikken van de kunstenaars:

Élodie ANTOINE – Charles HERMANS, Lucile BERTRAND- Alfred STEVENS, Sophie KUIJKEN – Paul DELVAUX, Léopoldine ROUX – Auguste RODIN, Manon BARA – Marcel BERLANGER, France DUBOIS en Tamar KASPARIAN – Frans VAN HOLDER, Maya GOLD – Isidore VERHEYDEN, Clémence GRUTERING – Jean GOUWELOOS, Annabelle GUETATRA – Constantin MEUNIER, Anne DE GELAS – Edgard TYTGAT.

ARTEESHOW zal aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling met de Elodie Antoine T-Shirts collectie!

Curatoren van de tentoonstelling: Claire Leblanc en Juliette Roussel

Opening op woensdag 16.09.2020 alleen op reservering culture.1060@stgilles.brussels

Tentoonstelling van 16 september tot 25 oktober 2020.

www.museumvanelsene.be