Home > Nieuws > James Ensor deze zomer

James Ensor deze zomer

13/07/2020

James Ensor is altijd al nauw verbonden geweest met de stad Oostende en is dat nog steeds!

Het Huis van James Ensor werd gerenoveerd en uitgebreid en zal zijn deuren heropenen op 14 juli 2020.

Het gloednieuwe museum bestaat uit het originele James Ensorhuis en een interactief belevingscentrum in het aangrenzende gebouw. De bezoekers ontdekken de intimiteit van de schilder, zijn rijke collectie van poppen en vazen in belevingsruimtes met een eigen thema en een tentoonstellingsruimte met wisselende installaties. De eerste tentoonstelling “Ensor en Oostende” loopt tot 27 september 2020.

Tickets moeten vooraf gereserveerd worden via https://www.ensorstad.be/

Vlaanderenstraat 27, 8400 Oostende – Tel: 059/29.53.30

Ook niet te missen, het fantastische MuZEE biedt een prachtige retrospectieve van de werken van de twee grote meesters Ensor en Spilliaert, die beiden verliefd werden op de stad Oostende, bron van inspiratie. Het museum biedt meesterwerken van deze twee zeer verschillende kunstenaars en een groot aantal documenten en archieven met betrekking tot de periode waarin ze leefden. Een must-see in het MuZEE, Romestraat 11 in 8400 Oostende – Tel: 059/50.81.18 https://www.muzee.be/

James Ensor collectie