Home > Nieuws > Angela Davis Collectie

Angela Davis Collectie

15/06/2020

In december 1971, tijdens de kerstperiode, was Evelyne Axell in New York. Ze komt teleurgesteld terug. Teleurgesteld door Pop-Art die in haar ogen te conventioneel is geworden. Meer dan ooit wil ze vrij zijn in haar kunst, ook vrij om de thema’s die haar raken te benaderen, die haar in opstand brengen als de repressie van studentenpolitie op universiteitscampussen. Ze ontdekt ook de strijd van een jonge Angela Davis die de rechten van Afro-Amerikanen verdedigt. Terug in België zal ze zich bij deze zaak aansluiten door zich aan te sluiten bij de Belgische Angela Davis-commissie, mogelijk gemaakt door kunsthistorica en feministe Chantal De Smet, de eerste vrouw die een kunstacademie in Vlaanderen heeft geleid. In 1972, als een van de laatste creaties van Evelyne Axell voor haar tragische ongeluk, vereeuwigde ze Angela Davis door twee portretten te maken van de activist, waarvan er één in de Arteeshow-collectie zit. Tussen onvoltooide projecten zal ze een schilderij achterlaten van Angela Davis, getiteld “Black is beautiful”.

Angela Davis Collectie voor Mannen

Angela Davis Collectie voor Vrouwen