Home > Nieuws > Pierre Caille, terug naar Keramis

Pierre Caille, terug naar Keramis

23/04/2019

Pierre Caille, terug naar Keramis. is de titel van een nieuwe tentoonstelling gewijd aan Pierre Caille in het keramiekcentrum La Louvière, dat zal worden gehouden van 21 april tot 29 september 2019.

In 1936 werd Pierre Caille door Henri van de Velde uitgenodigd om bij het aardewerk Boch te werken. Hij ontdekte keramiek dat hij gedurende zijn carrière zal blijven beoefenen. Na vele giften van de familie van de kunstenaar, is Keramis nu in het bezit van het grootste fonds dat aan hem is opgedragen. Onder de curator van Ludovic Recchia wordt een deel van deze verzameling werken en archieven gepresenteerd in de zaal van de 20e-21e eeuw van het museum.

www.keramis.be

Biografie van Pierre Caille

Collectie Pierre Caille