Home > Nieuws > EVELyne Axell & Paul Van Hoeydonck

EVELyne Axell & Paul Van Hoeydonck

12/04/2018

Zoom op de Belgische kunst van de jaren 1960-70, een periode van culturele en sociale revolutie zonder precedent gedurende de twintigste eeuw. Deze jaren waren goed voor artiesten die op nieuwe en gedurfde manieren hebben gesproken. Vandaag hebben we een nieuwe lezing van het belang van Belgiƫ bij de geboorte van internationale stromingen zoals Pop Art, New Realism of hyperrealism. Lang veronachtzaamd, Europese kunstenaars, vooral Belgische, waren tijdgenoten van grote Amerikaanse namen zoals Duane Hanson of Andy Warhol, dus een van de pioniers van deze artistieke revolutie. Pierre Restany maakte geen fout en organiseerde bijeenkomsten en gezamenlijke tentoonstellingen tussen Franse, Belgische en Amerikaanse kunstenaars.

Belgische kunstenaars uit de jaren zestig zijn al gerehabiliteerd op tentoonstellingen in instellingen en musea, maar sinds de historische tentoonstelling in Isy Brachot in Brussel in 1970, is er geen gelijkwaardige tentoonstelling in de galerie geweest.

www.galerie-laurentin.com