Home > Nieuws > FLOUQUET in het FeliXart Museum

FLOUQUET in het FeliXart Museum

21/02/2018
CONSTRUCTIVISTISCHE VERBANDEN NOORD-ZUID (18.02.2018-06.05.2018)
Net nu De Stijl haar jubileumjaar vierde, vestigen het FeliXart Museum (Drogenbos) en het Museum Belvédère (Heerenveen, NL) de aandacht op de relaties tussen twee avant-gardistische  bewegingen die zich in de marge ontwikkelden, namelijk de ‘Zuivere Beelding’ in België en het constructivisme in Noord-Nederland. De tentoonstelling ‘Constructivistische verbanden Noord-Zuid’ toont aan dat de avant-garde in Noord en Zuid onterecht onderbelicht is gebleven. In deze internationale contacten hebben de tijdschriften Het Overzicht en De Driehoek een cruciale rol gespeeld. Onder leiding van redactieleden Jozef Peeters en Michel Seuphor bracht het kunstenaars samen uit Nederland en Vlaanderen. De tentoonstelling omvat werk en documenten van onder meer Felix De Boeck, Prosper De Troyer, Marthe Donas, Pierre-Louis Flouquet, Paul Joostens, Jos Léonard, Karel Maes, Jozef Peeters, Victor Servranckx, Edmond Van Dooren, Hubert Wolfs, Wobbe Alkema, Johan Faber, Johanna Nieland, Jan van der Zee, Theo Van Doesburg, Hendrik Werkman en Carel Willink.
De tentoonstelling werd georganiseerd in samenwerking met Museum Belvédère (Heerenveen, Nederland) en met de steun van de Nederlandse Ambassade in België.
www.felixart.org