Home > Nieuws > She-Bam Pow POP Wizz ! Evelyne Axell in het Mamac

She-Bam Pow POP Wizz ! Evelyne Axell in het Mamac

08/10/2020

Explosief nieuws voor Evelyne AXELL die zeker overal is ! Hier in Nice voor een expositie-evenement ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van MAMAC, vertelt She-Bam Pow POP Wizz! het openlijke verhaal van een generatie Europese en Noord-Amerikaanse vrouwen die met durf en flamboyant hebben bijgedragen aan een minder bekende kant van de internationale Pop Art. Voor het 30 jarig bestaan van MAMAC belicht deze tentoonstelling een belangrijke as van de collectie – het gezicht tussen Nieuw Realisme en Pop Art – en een van de charismatische figuren: de Frans-Amerikaanse kunstenaar Niki de Saint Phalle. In haar kielzog is het de essentiële bijdrage van vrouwelijke kunstenaars aan de geschiedenis van de Pop Art die hier wordt getoond.

Kunstenaars en Amazones: Evelyne AXELL, BARBARELLA, Brigitte BARDOT, Marion BARUCH, Pauline BOTY, Martine CANNEEL, Lourdes CASTRO, Judy CHICAGO, CHRYSSA, France CRISTINI, Christa DICHGANS, Rosalyn DREXLER, Giosetta FIORONI, Jane FONDA, Ruth FRANCKEN, Ángela GARCÍA, Jann HAWORTH, Dorothy IANNONE, JODELLE, Jacqueline DE JONG, Sister Corita KENT, Kiki KOGELNIK, Kay KURT, Nicola L. , Ketty LA ROCCA, Natalia LL.., Milvia MAGLIONE, Lucia MARCUCCI, Marie MENKEN, Marilyn MONROE, Louise NEVELSON, Isabel OLIVER CUEVAS, Yoko ONO, Ulrike OTTINGER, Emma PEEL, PRAVDA la survireuse, Martha ROSLER, Niki de SAINT PHALLE, Carolee SCHNEEMANN, Marjorie STRIDER, STURTEVANT, Hannah WILKE, May WILSON.

Praktische informatie: https://www.mamac-nice.org/en/exposition/she-bam-pow-pop-wizz-the-amazons-of-pop/

Biografie van Evelyne axell

Evelyne Axell collectie