Home > Nieuws > Painting Belgium op de Patinoire Royale

Painting Belgium op de Patinoire Royale

23/09/2019

Deze tentoonstelling georganiseerd in Brussel door de Patinoire Royal – Gallery Valérie Bach, onder de algemene curator van Serge Goyens de Heusch, geeft een uitzonderlijk overzicht van wat de Belgische abstractie was tussen 1945 en 1975.
De laatste grote tentoonstelling gewijd aan deze abstractie in de Belgische schilderkunst werd in 1985 gerealiseerd in het Botanisch Cultureel Centrum in Brussel; daarom was een upgrade van kennis en bekendheid vereist.
Voor het eerst, al bijna veertig jaar, is er een verzameling werken uit deze periode en van deze uitdrukking, als overvloedig en kwalitatief, met vierenveertig kunstenaars en meer dan tweehonderdvijftig schilderijen.

Collection Mig Quinet
Collection Gaston Bertrand
Collection Jules Lismonde
Collection Christian Dotremont
Biographie des artistes

La Patinoire Royale