Home > Nieuws > NIEUWE ARTIEST – CHRISTIAN DOTREMONT

NIEUWE ARTIEST – CHRISTIAN DOTREMONT

01/03/2018

Mede-oprichter van de Cobra-beweging, een poëtische, artistieke en experimentele beweging, Christian Dotremont is de uitvinder van het logogram. Zijn logogrammen, waarbij poëzie, gedachten en emoties geïmproviseerd worden door grafische creatie, zijn echte gedichten om naar te kijken. “Wat ik in het kort doe, is de natuurlijke vrijheid van schrijven overdrijven”. Zo vatte de schrijver en de Belgische kunstenaar Christian Dotremont (1922-1979) de beoefening van het logogram samen, wat een treffende illustratie is van de relatie tussen grafische kunst en literatuur. Het is ontegensprekelijk een van de grootste poëtische uitvindingen van de tweede helft van de twintigste eeuw.

ARTEESHOW creëerde speciaal voor Christian Dotremont een t-shirt en sweater geïnspireerd op het werk “S’élancer …”, 1978.