Home > Nieuws > Statische tentoonstelling over beweging: Jean-Pierre Maury en Dirk Verhaegen

Statische tentoonstelling over beweging: Jean-Pierre Maury en Dirk Verhaegen

01/11/2017
De tentoonstelling reflecteert over de geometrische abstracte kunst in Belgiƫ sinds de jaren 1970 doorheen het werk van Jean-Pierre Maury et Dirk Verhaegen. Beide kunstenaars brengen een concrete, afgewogen en conceptuele kunst, in de lijn van de historische abstractie. Zonder naar het minimalisme of de kinetische kunst over te stappen, opteren zij voor een beeldtaal die het traditionele kader van het schilderij overschrijdt. Het loswrikken uit het keurslijf van de abstractie brengt volgens Maury en Verhaegen een diepe reflectie over hun praktijk. In hun werk, waaraan zij een meditatieve functie toekennen, vertrekken ze vanuit het statische om vormen in beweging te brengen.
Curatoren: Laura Neve en Anthony Spiegeler

http://felixart.org/nl